29 March 2017

Segmen 24 Jam Bloglist #25 Mialiana.com



Pencarian bloglist bagi bulan April, Mei dan Jun 2017 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 29 Mac 2017, iaitu tepat jam 2.00 petang sehingga hari esok, 2.00 petang 30 Mac 2017. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #25 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

10 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Mac 2017.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...




22 December 2016

Updated Giveaway Kek Lapis!!



Assalammualaikum dan hai semuaaa,


Mesti korang tertanya-tanya, selain post pasal senarai peserta Giveaway Kek Lapis, aku takde post pun mengenai updated GA. hehe..Sorry, sebenarnya bila nak dekat dengan tarikh untuk balik semenanjung nie, aku semakin busy. Sekarang tengah study week untuk final exam jadi kena letak priority study tu dulu. Hujung sem degree lah katakan. Macam ni lah student life! Kadang-kadang je bukak blog tu pun sebab nak tengok komen yang belum unpublish dan view other blogger list. Nie pun sempat curi masa updated pasal GA. Tinggal 8 hari lagi sebelum GA ni tamat kan.


Jadi, post kali cuma nak cerita lawatan aku dan kawan-kawan kat kedai kek Lapis sekitar Kota Samarahan. Special untuk korang cuci-cuci mata dulu, sebelum the real one kek lapis sampai di tangan korang. Jadi, banyak-banyak lah berdoa supaya korang bertuah. Let's start!




Bergambar dengan Manager Kek Lapis Kedai Mira Cake House


Di Sarawak, ada banyak kedai kek lapis tapi yang paling famous ialah kedai Mira Cake House nie. Kedai ni ada banyak cawangan tau. Yang kitorang pergi nie cawangan di Kota Samarahan. Ada banyak perisa dan jenis kek lapis yang kitorang nampak kat sini dan selalunya kek lapis masam manis adalah paling laris. Masa time kitorang pergi nie pun, kek lapis masam manis dah habis. sedinhyaaa..baru craving..





Di setiap kedai kek lapis, akan ada satu tempat khas untuk tester. Kat sini, korang boleh cuba rasa jenis kek mana yang sedap. Diorang letak dalam bekas macam gambar kanan atas nie. Macam-macam ada, coklat, cheese, oreo dan lain-lain. Harga dia standard lah. Kalau beli banyak dapat lebih murah.





Lastly, lawatan ke kedai kek lapis Mira Cake House nie bagi inspirasi lah sikit kat aku yang mana kek lapis jenis baru yang patut dicuba. Kalau korang suggest aku beli kek lapis yang jenis apa?

Jadi, apa lagi kalau betul-betul nak kek lapis, korang perlu promote this GA dan dapatkan Top Referrals Winning! Setakat nie, takda pun blog yang referrals 10 ke atas tau. So, Goodluck guyysss!!!


Yang belum join boleh klik sini ==> Giveaway Kek Lapis By Ain Syahirah